Meteen naar de inhoud

Aurora 125 jaar!

Wauw wat hebben we genoten! Vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juli stond er naast café Steffie’s een grote feesttent om ons 125-jarig bestaan te vieren. Op vrijdagavond hebben we de leerlingen van groep 5 van basisschool Fortuna uit Woensdrecht ontvangen voor de afsluiting van ons muzikaal jaar met het project “Muziek met een Staartje”. De leerlingen zongen uit volle borst alle liedjes mee, en konden nog even los gaan op de Pbuzz. Het enthousiasme spatte er vanaf! Tevens lieten 4 leerlingen van ons nog een muzieknoot horen door een aantal nummers te spelen. Super knap en dapper van ze! Na afloop was er nog de mogelijkheid om instrumenten uit te proberen, voor jong en oud!

Zaterdagmiddag hielden we een eerbetoon aan de Slag om Woensdrecht. Het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps gingen voorop in de stoet naar het oorlogsmonument voor een kleine stop, om weer terug te keren naar de feesttent. Hier vervolgden zij de muzikale middag met een bevrijdingsconcert. Door onze prachtige ladyspeaker Marianne van der Pol werden boekfragmenten voor gelezen uit “het verdriet van Woensdrecht”. Dit boek is geschreven door een lokale bewoner, Jan van Elzakker, en vertelt verhalen van de burgerslachtoffers die tijdens en na de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen. Tevens konden de bezoekers naar een foto expositie kijken van fotogroep “Uit de Kunst”. Al met al een indrukwekkende middag.

Zaterdagavond was de tent helemaal gereed voor de feestavond. Het programma was gevuld met optredens van bandjes waar in ieder geval 1 lid van Aurora in speelt. De avond werd afgetrapt met The Classics. Vervolgens mochten om beurten blaasbands Volle Bak en BB Ullie uit Hoeven van zich laten horen. Als slotakkoord onze Walther met de “noggeennaamband”. Goed nieuws, want inmiddels heeft de band een naam gekregen namelijk “Daltons Unleashed”.

Zondagmiddag mochten we weer genieten van ouderwets muziekfestival. Harmonie Aurora stelde het podium ter beschikking aan zusterverenigingen die zich van hun beste kant mochten laten horen. Zo waren oa harmonie St. Cecilia uit Huijbergen te horen, het Leerlingenorkest Zuidwesthoek en Harmonie de Hoop uit Ossendrecht. Andere optredens waren van de Stabroekse Muzikanten, Brechtse Hummel Bummel, en de Edelweiss Buben.

Op maandagmiddag was de tent weer opgeruimd en het weekend voorbij gevlogen. Iedereen bedankt voor de sponsoring, het bezoek, de interesse, de gelukswensen etc etc! Hopelijk kunnen we over 5 jaar weer zo’n fantastisch feest geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.