Meteen naar de inhoud

Muziek met een Staartje

Muziek met een Staartje is een muziekproject ontworpen voor de groepen 5 en 6 waarin muziekinstrumenten centraal staan. In dit programma maken de kinderen op een leuke manier kennis met verschillende muziekinstrumenten en allerlei leuke bijpassende liedjes. Drie factoren zorgen voor het succes: de professionele muziekdocent in de klas, de aanstekelijke liedjes en de herkenbare visuele stijl die te zien zijn op het digibord in de klas.

Muziek met een staartje bestaat uit 20 modules waarin steeds één instrument centraal staat. De leerlingen krijgen veel informatie over de instrumenten en mogen dit zelfs uitproberen. Een professionele muziekdocent van de Nieuwe Nobelaer introduceert een nieuw instrument dat in onze Harmonie bespeeld wordt en de presentatieles wordt een week later gegeven door een lid van de Harmonie. Alle leden van Harmonie Aurora worden betrokken bij dit muziekproject. We vinden het belangrijk om leerlingen al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor verschillende muziekinstrumenten en muziek leren maken met elkaar. Als afsluiting van het project, geven de leerlingen een presentatie aan de hele school en een aan de ouders waarbij ze de liedjes uit het project laten horen die ondersteund worden door de Kazoo en de Pbuzz, een variant op de trombone.

Door dit project is de stap naar muziekles snel gemaakt. De leerlingen hebben de mogelijkheid om door te gaan met blokfluitles of direct over te stappen op een muziekinstrument onder begeleiding van een professionele muziekdocent.

Voor meer informatie over muzieklessen kunt u contact opnemen met:
Carlien Broos
C_dekrom@hotmail.com