Meteen naar de inhoud

Geschiedenis

Het begon allemaal in 1897 toen pastor J. Mens de Fanfare Aurora oprichtte. Tientallen jaren later, bij de gevechten rond de bevrijding van Nederland gingen helaas alle instrumenten van de fanfare verloren maar de vereniging bleef bestaan en een paar jaar later werd er een toneelclub opgericht. In 1950 werd Aurora lid van de West-Brabantse en Zeeuwse Muziekbond.

In 1971 met de viering van 75 jaar Aurora werden de Tamboers opgericht en een jaar later promoveerde Aurora naar de 1e afdeling. In 1993 werd de naam veranderd in R.K. Harmonie Aurora. In 1997, toen het 100 jarig bestaan gevierd werd, ontving Aurora een Koninklijke oorkonde en erepenning en kregen de leden nieuwe uniformen.

In 2011 verhuisde Aurora voor haar repetities van Café Zaal in de Zon in Hoogerheide naar Café Steffie’s in Woensdrecht.

Harmonie Aurora komt uit in de 5de divisie van de Brabantse Bond. Een bondconcours deelname is al een tijdje geleden, daarom voeren we voornamelijk jaarconcerten uit voor eenieder die wilt komen luisteren. Zo hebben we al verschillende concerten gegeven met thema’s zoals Worldtour, Aurora op het plein, Aurora goes to Hollywoord en natuurlijk ons onvergetelijke Maestro concert!
Uiteraard zijn we ook op straat tijdens de lokale festiviteiten zoals de wandel driedaagse, Koningsdag, Sinterklaasintocht. Daarnaast geven we uiteraard ook een mooi eerbetoon op de jaarlijkse herdenking 4 mei.

Onze activiteitencommissie organiseert tussen de muzikale optredens leuke activiteiten zoals de jaarlijkse BBQ. In ons jubileumjaar (2017) zijn we met de hele vereniging een weekend weg gegaan, erg gezellig!